Често Задавани Въпроси

Question Какви са цената на доставка и начинът на плащане?
AnswerЦената на доставката се калкулира след въвеждане на необходимите данни за адрес/офис на Еконт и ще можете да я видите преди да потвърдите поръчката. Начините на плащане са с наложен платеж или по банков път.
Question Имате ли физически магазин?
AnswerЗа момента все още нямаме, но се надяваме в бъдеще да отворим.
Question Кога мога да си получа пратката?
AnswerВсяка налична поръчка се изпраща в рамките на 1-5 работни дни (от датата на обработване на поръчка).

За поръчки, които трябва да бъдат изработени, срокът е изписан на страницата на всеки продукт, като ние ще се свържем с вас по и-мейл или телефон за допълнителна информация и потвърждение ако е нужно.

Question Мога ли да поръчам по телефон/инстаграм/фейсбук?
AnswerДа, възможно е да поръчате на номер 0877 49 51 66, така и в инстаграм и фейсбук!
Question Мога ли да поръчам подаръчен комплект, който да изпратите на трето лице?
AnswerДа. Можете да поръчате до офис на Еконт или личен адрес, като платите по банков път стойността на поръчката, плюс доставката.
Question Мога ли да върна закупена стока, ако тя не отговаря на очакванията ми и в какъв срок?
Answer

Продуктите, които Thema Stories предлага на своите клиенти, в по-голямата си част са стоки, изработени по поръчка или явно персонализирани. Те могат да бъдат върнати, само ако не са изработени по дадените от клиента критерии. При потвърждение на поръчка, клиентът дава конкретни изисквания /име, години, дата, тегло, височина и други/ за изработка на персонализиран за него продукт, който не може в последствие да бъде предложен на друг потребител, поради тази причина стоката не може да бъде върната и/или заменена.

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, ОСВЕН (Чл. 57 от ЗЗП) ако те не са ПЕРСОНАЛИЗИРАНИ ПРОДУКТИ (изработени по поръчка), като са спазени следните условия:

  • Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).
  • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
  • Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
  • Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, и са съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

Question Как да знам, че поръчката ми е приета и ще бъде доставена?
AnswerКогато получим поръчката Ви, Вие ще получите потвърждаващ e-mail, че поръчката Ви е приета, ако не получите e-mail, моля свържете се с нас на телефон 0877 49 51 66 или пишете на orders@themastories.com
Question Мога ли да върна закупена стока, ако тя не отговаря на очакванията ми и в какъв срок?
AnswerЗа направеното от клиента плащане Еконт издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка. Самата услуга Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод не налага допълнителни усилия от страна на търговеца или неговия клиент.
Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който ни освобождава от задължението да издавате Фискална касова бележка, е плащането към нас да се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, какъвто е Еконт.